Aisi schrijft

vrijdag 25 september 2015

Dit was mooi deze week

Geïnspireerd door een artikel op hardhoofd.com, dit is mijn 'dit was mooi deze week'.


Maandag
Mensen met hand aan de fiets, die snuffelen tussen het oud vuil aan de rand van de straat. Kinderen aan de hand van hun ouders. Etta James in de ochtend. Ongemakkelijke, medelijdende blikken in de bus van 7:53, die overigens altijd te laat is.

Dinsdag
Het woord 'petrichor' (betekenis: regengeur). Mensen die rennen op station. Het aanbreken van een nieuwe pot pindakaas. Iemand betrappen op tindermatch tijdens je busreis. Zon, zon, zon.

Woensdag
Je verheugen op het avondeten. Een verschoond bed na het douchen. Discussies over bodywarmers. De geur van de sigaar van mijn overbuurman. Het leren drinken van cappuccino uit een zakje. Een verse instant cappuccino door de gootsteen spoelen. Het afzweren van alles wat in de buurt komt van de smaak van cappuccino uit een zakje.

Donderdag
Posters ophangen op plekken waar dat niet mag. Met een zware rugtas en camera-statief lopen door Arnhem stad. De bus met als eindbestemming 'Het Duifje'. Hele slechte gangsterrap luisteren. Je laatste beetje losgeld afstaan aan een man met een accordeon. De oplader halen met 1% batterij.

Vrijdag
Oude dagboekberichten teruglezen. Complimenten over mijn lippenstift. Warme, oversized truien. De rode straatkater van een paar blokken verderop. Het kraken van de bladeren onder je schoenen, Zakdoekjes met een mentholgeurtje. Oma's in burberry broeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten