Aisi schrijft

dinsdag 4 maart 2014

Vakantie - maar dan zonder palmbomen, cocktails en zonnebrand

Krokusvakantie, carnavalsvakantie, voorjaarsvakantie. Ik val onder de 2e categorie, sinds er hier nog oer-Hollands carnaval wordt gevierd. Van mij mochten ze dat deel weg laten. Eén dag in 't jaar, nou ja, vooruit. Maar van donderdag tot dinsdag, is dat niet een beetje overdreven?

Was er maar een mogelijkheid om die bier drinkende, zwetende, polonaïse makende massa in te ruilen voor een luxe strandvakantie ergens in het verre Zuiden. Alleen de moeite al: jezelf in zo'n syntetisch pak tillen, beetje mee hossen op een neonkleurige wagen omhuld door papier-maché, luidkeels mee zingen met carnavalkrakers. Ik vind het nog al wat.

Kijk. Carnaval op Rio de Janeiro, dan wordt het voor mij pas interessant. Als zo'n reisje me werd aangeboden zou ik het overwegen (voor een seconde of 3) en dan instemmen. Klinkt best redelijk toch?

Maar helaas, met beide bovengenoemde activiteiten houd ik me niet bezig deze vakantie. Een avondje samen zijn in goed gezelschap zo afentoe, werken en me voorbereiden op een toetsweek, dat is m'n mindset dit keer. Best jammer, sinds ik toch liever op de bank hang met een marathon aan films en zo afentoe even wat beklag doe op mijn oude, vertrouwde blogje.

Maar, ik zou niet moeten klagen! Vakantie, vrijheid, olé. Ik probeer er dan ook maar gewoon het beste van te maken. Ik loop met een grote boog om de confetti-polonaïse-serpetine troep heen en ik tuur maar tevreden naar de lucht waar soms een zonnetje is te bekennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten